VM-guld till Rönninge Show Chorus

Rönninge Show Chorus vann den stora barbershoptävlingen på Honolulu, Hawaii, i lördags (9 november). Det är första gången en kör utanför Nordamerika vunnit pris i den här internationella tävlingen som har anordnats sedan 1973.

Tävlingen anordnas i samband med Sweet Adeline Internationals årliga konvent och Rönninge Show Chorus vann ett andrapris redan vid tävlingarna i Houston för två år sedan. Nu blev det alltså guld, och dessutom med det högsta poäng som någonsin delats ut under tävlingens historia.

Vid tävlingarna deltog även de svenska körerna Stockholm City Voices (som placerade sig på nionde plats) och Pearls of the Sound (som vann en klass för mindre körer).

Mer information om Rönninge Show Chorus finns här, och på körens egen hemsida.


Aktuellt