Allmänna Sången på Kinaturné med soundtrack

Förra året blev Allmänna Sången kontaktad av det kinesiska filmbolaget New Picture Film Co. som ville ha en skandinavisk kör till filmmusiken i Flowers of War. Kören accepterade och blev därmed sannolikt den första svenska kör som medverkat i ett kinesiskt soundtrack. Musiken är skriven av Qigang Chen och filmen är regisserad av Yimou Zhang. På rollistan återfinns bland andra Christian Bale. The Flowers of War blev nominerad till en Golden Globe och var Kinas bidrag för bästa utländska film vid Oscarsgalan. 

Den två veckor långa turnén inleds den 12 september och kommer att gå till ett flertal städer inklusive Shanghai. Förutom soundtracket ur filmen kommer kören att sjunga verk av bland andra Mozart, Mendelssohn och Brahms samt traditionell skandinavisk körlyrik. Dirigerar gör Robert Sund som var Allmänna Sångens ledare 1970-1989.

Allmänna Sången återfinns numer i den stora filmdatabasen IMDB som ”Music Department”.


Aktuellt