Sofia Vokalensemble vann Grand Prix

Sofia Vokalensemble från Stockholm vann i helgen den stora körtävlingen European Grand Prix for Choral Singing. Tävlingen ägde rum i Maribor, Slovenien. Kören vann redan förra året en deltävling inom European Grand Prix och kvalificerade sig på så sätt till årets stora tävling. I finaltävlilngen deltog också körer från Ukraina, Filippinerna och Japan. 

Det vinnande programmet innehöll musik av bland andra Sven-David Sandström, Alfred Schnittke och Max Reger. Det är tredje gången som en svensk kör vinner tävlingen. Tidigare har har bland andra Svenska Kammarkören och S:t Jacobs Kammarkör tagit hem priset.

Sofia Vokalensemble, som grundades 1995, är knuten till Sofia församling i Stockholm och består av 32 sångare. Kören leds av Bengt Ollén.

Priset utgörs av en veckolång turné i Frankrike.

 

Aktuellt